Webmaster’s Toolbox

Webdesigners en eigenaren van websites (webmasters) zijn altijd op zoek naar de beste gereedschappen en de nieuwste snufjes.

Het leek mij daarom een goed idee om de Webmaster’s Toolbox op te zetten: een overzicht van kwaliteitstools en diensten waar je altijd naartoe kunt gaan wanneer je iets nodig hebt voor je online avonturen.

Met alle producten en ondernemingen in de Webmaster’s Toolbox heb ik ervaring. Ik heb ze in de toolbox opgenomen omdat ze goed en nuttig zijn, en niet voor de eventuele – kleine – commissie die ik krijg wanneer je iets aanschaft.

Schaf alleen producten en diensten aan wanneer je ze echt nodig hebt om je doel te bereiken. Het is heel makkelijk om teveel geld uit te geven aan tools die je niet gebruikt (ja, hier spreekt ervaring!).

Disclaimer: één of meerdere van de links op deze pagina zijn affiliate links. Dit houdt in dat ik een – kleine – commissie verdien wanneer je besluit via die link het product of dienst aan te schaffen. Dit kost je trouwens niets extra’s.

Website Design

 • WordPress
  Mijn favoriete platform en de meeste populaire oplossing voor blogs en ‘gewone’ websites. De software zelf is open-source (gratis) en goed aan te passen, en er zijn veel uitbreidingen beschikbaar. Deze website is ook gebouwd in WordPress.
 • Joomla!
  Zeer goed open source – dus gratis – content management systeem. Redelijk eenvoudig, maar minder geschikt voor de echte beginner. Ook hier zijn veel uitbreidingen beschikbaar.
 • ThemeForest
  Ben je op zoek naar templates, thema’s en plug-ins van hoge kwaliteit, dan is ThemeForest één van de beste plaatsen om te kijken. Ik heb hier al meerdere zeer mooie templates voor WordPress aangeschaft en ben tevreden over de geboden kwaliteit.
 • StudioPress
  De templates van StudioPress zijn allemaal gebouwd op het Genesis framework. De templates zijn eenvoudig in het gebruik en goed aan te passen naar de eigen smaak. De template die ik gebruik op deze site is een aangepaste versie van een template van StudioPress.

Hosting

 • Hostgator
  ‘s Werelds grootste hostingbedrijf. Al mijn websites draaien momenteel op de servers van Hostgator. Alles is eenvoudig te beheren met cPanel, en het opzetten van een CMS als WordPress of Joomla! werkt heel snel via Fantastico.
 • Bluehost
  Bluehost biedt veel waar voor je geld, en hun helpdesk is van topkwaliteit. Wil je een WordPress website opzetten? Maak dan gebruik van Bluehost’s eenvoudige 1-klik automatische WordPress-installatie.

Domeinnamen

 • Hostnet
  Heb je nog geen domeinnaam voor je website, dan is Hostnet een goede en goedkope oplossing. Je kunt domeinnamen met welke extensie je maar wilt kopen tegen een goede prijs, en alles is goed bij te houden. Ik gebruik Hostnet voor bijna al mijn klanten.

Zoekwoorden Onderzoek

 • Google Zoekwoordplanner
  Dit gratis stuk gereedschap, vervanger van de populaire Google Keywords Tool, helpt je uit te zoeken welke zoekwoorden in jouw bedrijfstak populair zijn. Gebruik je Google AdWords, dan zie je nog veel meer gegevens, en kun je ook zien met hoeveel concurrentie je te maken krijgt wanneer je voor een bepaald zoekwoord gaat.

E-Mail Marketing

 • AWeber
  Blijf via e-mail in contact met leads, prospects en klanten. Maak gebruik van autoresponders door regelmatig je nieuwsbrief naar je abonnees te sturen, e-mail cursussen aan te bieden, en je producten en diensten te verkopen. AWeber is de bekendste e-mail marketing aanbieder in de wereld, en mijn eerste keuze wanneer het gaat om betrouwbare en veelzijdige e-mail marketing.