WordPress Gids
Blokken verwijderen van een pagina

Soms heb je blokken toegevoegd aan een bericht of pagina die je later weer wilt verwijderen.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om een blok of meerdere blokken tegelijk te verwijderen uit de editor.

Een leeg blok verwijderen met de Backspace knop

Heb je een leeg blok aangemaakt en sta je in dat lege blok, dan kun je deze verwijderen door op je toetsenbord op de Backspace knop te drukken.

Heb je een leeg blok aangemaakt, maar sta je niet in dat blok – het blok is herkenbaar aan de lichtgrijze tekst Begin met schrijven of typ / om een blok te kiezen – klik dan op deze tekst, zodat je in het blok staat, en druk dan op de Backspace knop.

Eén of meerdere blokken verwijderen met de Backspace knop, de Delete knop, of een toetsencombinatie

Wil je een blok verwijderen, klik dan op het blok om het te selecteren, en druk op je toetsenbord op de Backspace knop, of op de Delete knop, of op de Shift + Alt + Z knoppen.

Wil je meerdere blokken verwijderen, selecteer dan met de muis de blokken (alleen opeenvolgende blokken kun je tegelijk selecteren) die je wilt verwijderen zodat ze blauw zijn en de blok toolbar linksboven de blokken verschijnt, en druk op je toetsenbord op de Backspace knop, de Delete knop, of op de Shift + Alt + Z knoppen.

Blokken verwijderen: met Backspace knop

Eén of meerdere blokken verwijderen met de Verwijder blok optie in de blok toolbar

Wil je één blok verwijderen, klik dan op het blok om het te selecteren. De blok toolbar verschijnt linksboven het blok. Klik op Meer opties ( Meer gereedschappen of Meer opties ), en klik op Verwijder blok.

Blok verwijderen: via blok toolbar

Wil je meerdere blokken verwijderen, selecteer dan de blokken die je wilt verwijderen. Een korter blok toolbar verschijnt linksboven de blokken. Klik op Meer opties ( Meer gereedschappen of Meer opties ), en klik op Verwijder blok.

Blokken verwijderen: via blok toolbar