WordPress Gids
Gids voor gebruikers en admins

Wapuu, de onofficiële mascotte van WordPress
Wapuu, de mascotte van WordPress

De WordPress Gids is een gids voor de gebruikers, de site-eigenaren, en de beheerders (admins) van websites gebouwd met WordPress versie 5. De gids legt je je het gebruik en de mogelijkheden van WordPress en de nieuwe blok editor uit, zodat je goed met je eigen site kunt werken en deze kunt beheren.

Hoewel ik veel informatie geef in deze gids, is het geen programmeergids of how-to handleiding voor (aanstaande) webdesigners. Daar zijn andere bronnen voor die meer de diepte in gaan. De gids is echt gericht op de ‘gewone’ WordPress gebruiker en beheerder.

Zoals je kunt zien is de WordPress Gids nog lang niet af. Voorlopig ben ik nog wel even bezig met het toevoegen van informatie 😎

Inhoudsopgave

Functies en mogelijkheden in WordPress worden continu aangepast en uitgebreid. Daarom staat bovenaan elke gids de tekst , waarbij 5.X staat voor de WordPress versie waarvoor de desbetreffende gids is bijgewerkt.

Zijn er veranderingen sinds de publicatie van de gids, dan zal ik die zo snel mogelijk in de gids verwerken en het versienummer aanpassen.