WordPress Gids
Alles over de admin toolbar

Bovenaan iedere pagina in de admin-omgeving van je website zie je een zwarte balk . Deze balk heet de admin toolbar.

Admin toolbar informatie

Links op de admin toolbar staan links naar een aantal hoofdtaken in je website:

  • Het WordPress logo brengt je naar informatie over de versie van WordPress die geïnstalleerd staat. Ook geeft het submenu je links naar onder meer documentatie over WordPress en support forums.
  • Het huisje en de sitenaam linken naar de homepage van de website zelf. Klik je hierop, dan ja je in hetzelfde scherm naar de homepage van je site (wel nog met de admin toolbar bovenaan het scherm). Wil je de site in een aparte tab, hou dan de Ctrl toets ingedrukt wanneer je op de link klikt om de site in een nieuwe tab te openen.
  • Het getal naast het spraakwolkje laat zien hoeveel reacties wachten om bekeken te worden. Klik je op het wolkje of het getal, dan ga je naar de Reacties pagina.
  • + Nieuw opent een nieuw bericht. Beweeg je met je muiscursor over + Nieuw, dan opent een submenu waarin je kunt kiezen of je een nieuw bericht wilt maken, een nieuw mediabestand wilt laden, een nieuwe pagina wilt maken, of een nieuwe gebruiker aan wilt maken.

Sommige plugins voegen hun eigen links toe aan de admin toolbar. Een plugin als Yoast SEO, bijvoorbeeld, voegt links toe naar belangrijke SEO informatie en plugin-instellingen.

Profiellink en uitloggen in admin toolbar

Rechts op de admin toolbar wordt je begroet met je naam en je profielfoto (of eventueel jouw Gravatar foto).

Klik je op de naam, dan ja je naar de pagina Gebruikers >> Je profiel, waar je je profiel kunt aanpassen. Beweeg je met je muiscursor over je naam, dan verschijnt een submenu waarin je kunt kiezen om je profiel te wijzigen of uit te loggen van je site.

Log trouwens altijd uit wanneer je de site verlaat. Dat is gewoon goed gedrag 😎

Hoe zet je de admin toolbar uit

De admin toolbar is ook zichtbaar wanneer je de site bekijkt wanneer je bent ingelogd. Soms zit die toolbar echter wat in de weg, zoals wanneer je je site wilt bekijken zoals je bezoekers deze zien.

Wil je de admin toolbar tijdens het bewerken niet zien wanneer je de site bekijkt, zet deze dan uit onder Gebruikers >> Je profiel. Haal hier het vinkje weg uit de box vóór Toolbar tonen tijdens bekijken van de site. en klik op de Profiel bijwerken knop.

Call Now Button