Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Word beter gevonden in Google en Bing

Verbeter je positie in Google met zoekmachineoptimalisatie

Heb je deze problemen met de website voor je onderneming?

  • Is de website moeilijk te vinden in Google en Bing?
  • Is de site nergens op de eerste pagina te bekennen?
  • Moet de inhoud en de structuur van de site grondig worden bijgewerkt om beter gevonden te worden?
  • Krijgen jij of je team het niet voor elkaar om de positie in de zoekresultaten te verbeteren?

De grote zoekmachines – zoals Google, Bing en Yahoo – laten de voor een zoekopdracht meest relevante websites zien op de eerste pagina. Deze vermeldingen komen daar op natuurlijke wijze en je betaalt hier helemaal niets voor.

Staat de site van je onderneming niet op de eerste pagina voor belangrijke zoekopdrachten binnen je zakelijke niche, dan hebben potentiële klanten het erg moeilijk om je bedrijf te vinden. En dat kost je aanvragen, leads en omzet.

Het optimaliseren van de teksten op je site voor bepaalde zoekwoorden is van essentieel belang om de positie van de site in de zoekresultaten te verbeteren. Is je site op dit moment nergens in de zoekmachines terug te vinden, dan is het hoog tijd om zelf de positieverbetering van de website strategisch aan te pakken, of dit uit te besteden aan een partij met ervaring in zoekmachineoptimalisatie.

Wat zijn de voordelen van zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie kan ervoor zorgen dat je website hoger komen te staan in de zoekmachineresultaten binnen je zakelijke niche (de markt waarin je onderneming werkt). Staat de site hoger in de resultaten, en dan liefst op de eerste pagina, dan levert dit je meer gratis verkeer op.

De voordelen van dit gratis verkeer zijn:

Binnenhalen van nieuwe klanten

Bezoekers vanaf de zoekmachines, die gericht zochten op de oplossing of de producten die je onderneming biedt, kunnen zorgen voor een verhoging van het aantal aanvragen, leads en verkopen via de site.

Grotere zichtbaarheid van je merk

Een hogere positie leidt tot een vergroting van de bekendheid van je merk binnen je zakelijke niche. In de lokale markt, de landelijke markt en zelfs de internationale markt.

Verlaging van de advertentie-uitgaven

Doordat er meer natuurlijk zoekverkeer naar de site wordt gebracht, kun je het budget voor betaalde advertenties verlagen of op een meer gerichte manier inzetten.

Robin Roelofsen Webdesign voor je zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie klink vrij eenvoudig, maar er gaat meer werk zitten in het optimaliseren van je website en de inhoud dan je zou verwachten. Daarnaast zijn er nogal wat haken en ogen waar je rekening mee moet houden.

Ik hou mij bezig met on-site optimalisatie (het optimaliseren en verbeteren van de website) en on-page optimalisatie (optimaliseren van de teksten op de website) om je website beter te scoren in de zoekmachines. Ik hou mij NIET bezig met het bouwen van externe links naar de site toe en social media en advertentiecampagnes, ook wel off-site optimalisatie genoemd.

Mijn kracht ligt in het optimaliseren van je zakelijke website zodat deze hoog scoort in de zoekresultaten voor je lokale zakelijke niche.

Mijn strategie bestaat uit het bepalen van de meest gezochte zoekwoorden in je industrie. Aan de hand daarvan optimaliseer ik de inhoud van de site voor die zoekwoorden. Ook schrijf ik zelf kwalitatief hoogwaardige teksten, gebaseerd op die zoekwoorden, voor de website.

Verder zorg ik voor een duidelijke structuur van de website. Dit zorgt ervoor dat alle pagina’s voor de zoekmachines bereikbaar. Zo kunnen ze allemaal in de index van de zoekmachines worden opgenomen.

Moet de positie van je website in de zoekmachineresultaten worden verbeterd? Heb je meer gericht verkeer naar de website nodig zodat je deze kunt omzetten naar leads of verkopen? Neem dan vandaag nog contact met mij op voor een gratis offerte.

Ik maak alleen gebruik van strikt legale methoden voor het verbeteren van de van je website in de zoekmachines. Daardoor verlies je de je posities in de zoekmachines niet zomaar wanneer deze bij een algoritme update bepaalde illegale methoden afstraffen.